Barneveld: 0342 491 028 | Nunspeet: 0341 230 580 | [email protected]

18 december 2020 in Privé door Mr. R.C.F. (Romy) Schaap

Indexatie alimentatie 2021 vastgesteld op 3%, wat te doen?

Privé

De wettelijke indexering is geregeld in artikel 402a van het eerste boek van het Burgerlijk Wetboek. Ieder jaar wordt de alimentatie (partner- en kinderalimentatie) op basis van dit wetsartikel met een bepaald percentage verhoogd. De alimentatie stijgt ieder jaar evenredig aan de stijging van de lonen. De indexatie voorkomt dat er ieder jaar een nieuwe alimentatieberekening moet worden gemaakt als gevolg van de inflatiecorrectie over het loon van de alimentatiebetaler. 

Ook dit jaar is er weer een verhoging vastgesteld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid van maar liefst 3%.


Allemaal leuk en aardig, maar wat moet u hier nu mee?

Diegene die alimentatie ontvangt, is verantwoordelijk voor het toepassen en mededelen van de verhoging op de alimentatie. Het is dan ook zeer aan te raden om één dezer dagen contact op te nemen met de alimentatiebetaler, om de verhoging van de alimentatie aan te kondigen. Met behulp van deze link: https://www.lbio.nl/indexering-alimentatie/ kunt u eenvoudig uitrekenen wat de nieuwe, geïndexeerde alimentatie zal bedragen.

Mocht u het idee hebben dat de alimentatiebetaler niet mee zal werken aan de wettelijke verhoging, neem hierover dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kunnen u in dat geval adviseren wat te doen.

 

Indexatie alimentatie 2021 vastgesteld op 3%, wat te doen?

Mr. R.C.F. (Romy) Schaap
Advocaat


Stuur een mail 0342 491 028